Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Mollaibrahimoğlu: Hacışeyh Camisinde bulunan el yazması kitapları inceleyerek kütüphanelerimize kazandıracağız


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Od. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Hacışeyh Camisinde bulunan el yazması kitapları inceleyerek kütüphanelere kazandıracaklarını söyledi.
     Mollaibrahimoğlu, yaptığı açıklamada, İstanbul Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğünde 2 yıl çalıştığını belirterek, İkizdere-Güneycede, el yazması olduğunu öğrendiğim kitaplar mevcut, bunlar kaybolmadan incelemeliyiz dedi.
     Tarihi bu eserleri yalnız okuyarak değil sayfalarını, küf, yıpranma ve rutubete karşı korumaları gerektiğini ifade eden Mollaibrahimoğlu, şunları söyledi:
     Bunlar bilim ve ilgi ister. Bu kitaplar 19. yüzyılın sonlarında bu kütüphaneye konmuş. Hacışeyh Camisinin kütüphanesi cami-tekke-kütüphane ve Kuran kursu şeklinde yapılmış. Yapım tarihi ise kapısının üzerinde yazıldığı gibi 1304 (1886) yılıdır. Bu külliyeyi yaptıran Osman Niyazi Efendi, 25 yıl boyunca kaldığı İstanbuldan 1880 yıllarında Karadeniz Bölgesini irşat vazifesiyle memleketine dönmüş. Buradaki kitapları inceleyerek kütüphanelerimize kazandıracağız.
    
     Muhabir: İsmet Kösoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER