Ressam Aliyev, Gaziantepte sergi açacak

Ressam Aliyev, Gaziantepte sergi açacak


GAZİANTEP (A.A) - Ressam Muhammed Aliyev, Gaziantepte sergi açacak.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, Türkiyede ve birçok ülkede daha önce eserleri sergilenen sanatçı Aliyev, Gaziantepte 22 Şubat Cuma günü Sanko Sanat Galerisinde açacağı sergiyle sanatseverlerle buluşacak.
     1952 yılında Baküde doğan sanatçı Aliyev, orta öğrenimini Baküde tamamladı. 1973de Azim Azimzade Yüksek Ressamlık Okulundan, 1983te St. Petesburg A. İ. Muhina Akademisinin seramik bölümünden mezun oldu. 1983-1986 döneminde Bakü Ressamlık Lisesinde öğretmenlik yaptı.
     1985 yılında St. Petesburgda ilk kişisel sergisini açan ve Sovyetler Birliği Ressamlar Birliğine üye olan Muhammed Aliyev, 1986-1989 yılları arasında Azerbaycan Devlet Eğitim Üniversitesinde öğretim görevlisi oldu.
     Eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanyadaki karma sergilerde sergilenen Aliyev, 1997-2012 yılları arasında İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Gaziantep ve Sakarya-da birçok kişisel resim sergisi açtı ve karma resim sergilerinde yer aldı, ayrıca seramik karma sergiye katıldı.
     Gorbon Kültür Merkezi, Kütahya Porselen ve Akademi İstanbulda çalışan Aliyev, 2003 yılında Bilgi Üniversitesi açık kurslarında ders verdi. 2011 yılında Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim görevliliği yaptı.
     Aliyevin sergisi, 8 Marta Cuma gününe kadar gezilebilir.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Ressam Aliyev, Gaziantepte sergi açacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER