Reyhanlıda dumansız hava sahası denetimi

Reyhanlıda dumansız hava sahası denetimi -Reyhanlı Belediyesi Zabıta Komiseri Çift: "Dumansız hava sahasını korumak amacıyla başlatılan kontrollerde, kamu kurumları da dahil bin mekan denetlendi"


HATAY (A.A) - Reyhanlı Belediyesi Zabıta Komiseri Hasan Çift, dumansız hava sahasını korumak amacıyla başlatılan kontrollerde, kamu kurumları da dahil bin mekanın denetlendiğini belirtti.
     Çift, Hatay Valiliği Sigara Denetim Komisyonu olarak polis, zabıta ve sağlık grup başkanlığı ekipleriyle koordineli çalışmalar yürüttüklerini, çalışmaların sonucunda istenilen verimleri elde ettiklerini söyledi.
     Bin esnaf, kamu kurum ve kuruşları dahil dumansız hava sahasını ihlal eden mekan ve kişilere komisyonun ilk önce yazılı ihtar verdiğini ifade eden Çift, uyarılara uymayan ve yazılı ihtarlara itibar etmeyen 350 kişiye ise 15 bin lira para cezası kestiklerini vurguladı.
     Denetimlerde kapalı alanlarda sigara içenlere uyarı yapan komisyon üyelerinin, sigarayı bırakan kişilere de çeşitli ödüller verdiğini belirten Çift "Sigarayı bırakmayı söyleyen kişileri takibe alıyoruz. Belirttiğimiz haftalar içerisinde sigara gerçekten bırakılmış ise kişileri plaketle ödüllendiriyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Cem Genco / Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Reyhanlıda dumansız hava sahası denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER