Rişvanlar, Arabanda buluştu

Rişvanlar, Arabanda buluştu


GAZİANTEP (A.A) - Rişvanlar Kültür Eğitim ve Dayanışma Dernekleri Genel Merkezi tarafından "Geleneksel 7. Uluslararası Bahar Şenliği" Gaziantepin Araban ilçesinde gerçekleştirildi.
     Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir Gecehöyük mezrasında düzenlenen şenliğin açılışında şenliklerin kaynaşmayı, birlik ve beraberliği sağladığını belirtti.
     Özdemir, "Bu tür etkinlikler, sıla-i rahim olarak aileler arasındaki bağları güçlendirmek açısından çok önemlidir. Değişen dünya düzeninde yerimizi alırken, milli kültürümüzü de unutmayacağız" dedi.
     Merkez genel başkanı Ali Avcı da "Federasyon" konumuna gelen derneklerinin aile kültürünü, örf ve adetlerini, misafirperverliğini, geleneklerini muhafaza etmek, asırlarca nesilden nesile taşımak ve gençleri asra göre yetiştirmeyi amaçladığını kaydetti.
     Üyelerine birlik beraberlik mesajı verin Avcı, "Sizin birlik ve beraberliğinizi kıskananlar olacak. Bu ailenin arasına fitne girmeyecek. Ne olursa olsun bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bazı kesimler bir yerde herşey normal giderse ondan rahatsız olurlar. İyiye giden şeyi krize dönüştüreceğinin hesaplarını yaparlar. Bu da tutmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz. Uyanık olmalıyız. Birlik olmayalız" dedi.
     Şenlikte sema gösterisi ve güreş müsabakası yapıldı, yerel sanatçılar konser verdi. Etkinlikte katılımcılara yemek ikramı yapıldı.
     Şenliklere Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan kaymakam ve belediye başkanları ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Rişvanlar, Arabanda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER