BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: "Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Toplumsal hak ve taleplerin sınırlarının da genişletilmesini istiyoruz fakat milletin birliğini bozmayacak, devletin varlığını


ERZURUM (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Toplumsal hak ve taleplerin sınırlarının da genişletilmesini istiyoruz fakat milletin birliğini bozmayacak, devletin varlığını zedelemeyecek şekilde genişlemesinden yanayız" dedi.
     Partisinin Doğu Anadolu Bölge İstişare toplantısına katılmak için Erzuruma gelen Destici, Müceldili Konağında düzenlediği basın toplantısında, BBPnin 20. yaşını kutladığını anımsatarak, tecrübeli, sağduyu sahibi ve inançlı kadrolarıyla artık iktidara hazır olduğunu ifade etti.
     Bundan 20 yıl önce BBPyi kuran irade olarak yola çıktıklarında millete bir taahhütlerinin olduğunu belirten Destici, "Adına Milli Mutabakat Çağrısı dediğimiz o metni tekrar okuduğumuzda aslında o şartların bugün de geçerli olduğunu görmekteyiz. BBPlilerin, o günlerden bugünleri gördüğünü, bugünlere bir çözüm sunduğunu, bir çözüm süreci projesi ortaya koyduğunu görmekteyiz" diye konuştu.
     Milli Mutabakat Çağrısından bazı bölümler okuyan Destici, BBPlilerin ve Alperenlerin hiçbir dönemde "Türk milleti" kavramından bir etnik köken anlamadıklarını söyledi.
     BBPnin toplum içindeki herkesin inançlarını özgürce yaşamalarını, düşüncelerini özgürce paylaşmalarını ve taleplerini de özgürce dile getirmelerini savunduğunu dile getiren Destici, şunları kaydetti:
     "Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Toplumsal hak ve taleplerin sınırlarının da genişletilmesini istiyoruz fakat milletin birliğini bozmayacak, devletin varlığını zedelemeyecek şekilde genişlemesinden yanayız. Hiçbir dönemde ve hiçbir sistemde toplumsal hak ve talepler sınırsız değildir."
     Bazı ülkelerin, anadilde eğitim ve anadilde savunma gibi dayatmalarla Türkiyenin iç işlerine karıştığını ve Türkiyede Kürt-Türk kavgasının olmasını istediğini savunarak, bundan fayda gören onlarca devlet olduğunu ileri sürdü.
     Bu ülkelerin Anadoludaki karışıklıklardan fayda sağladığını iddia eden Destici, şöyle devam etti:
     "İstiyorlar ki bu topraklarda insanlar birbirlerini boğazlasınlar. İstiyorlar ki bu topraklarda nifak tohumları ekilsin. İstiyorlar ki bu topraklarda kan ve gözyaşı hiçbir zaman durmasın. Suriyeyi, Irakı Libyayı, Yemeni, Kırımı, Kafkasyayı, Balkanları hangi hale getirdilerse Anadoluyu da o hale getirmek istiyorlar. Biz, Türkiyede mevcut hukuk sisteminin ve demokratik prensiplerin siyasi mücadele için gerekli çerçeveyi verdiğini, sınırlamaların demokratik mücadele ile kaldırılabileceğini düşünüyoruz. Siyasi görüş ve teşekküllerin kendi gayeleri için şiddete başvurmalarını reddediyoruz. 30 yıldır Türkiyeyi kan gölüne çeviren, kundaktaki bebekleri katleden, 5 bin şehidimizin kanını elinde tutan bu ülkenin 500 milyar dolarını, yani geleceğini heba eden, kardeşlerin arasına kurşun sıkan, farklı bir millet yaratma gayesi güden, her dönemde terörü ve şiddeti yöntem olarak belirlemiş PKKyı muhatap almak yanlışların en büyüğüdür. Teröre ve şiddete prim vermektir."
     Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER