Riyadda turizm fuarı

Riyadda turizm fuarı -Bu sene 5incisi açılan Turizm Fuarında Türkiye büyük ilgi görüyor


BURSA (A.A) - Suudi Arabistanın başkenti Riyaddaki 5. Riyad Turizm Fuarında Türkiye büyük ilgi görüyor. Özellikle Bursa standını gezen çok sayıda Suudi Arabistan vatandaşı, Bursayı daha önce ziyaret ettiğini ve yeniden ziyaret etmek istediğini belirtti.
     Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, 20 kişilik bir heyetle Turizm fuarına katıldıklarını ve Suudi Arabistan vatandaşlarının Türkiyeye gösterdiği ilginin her sene arttığını kaydetti.
     Ercoşkun, özellikle Bursaya ilginin büyük olduğunu ifade ederek, daha çok Suudi Arabistanlı turistin Bursaya gelmesini sağlamak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     Bu arada Türkiyenin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün de fuarı ziyaretinde, Suudi Arabistan vatandaşlarının Türkiyeye olan ilgisinden çok memnun olduğunu dile getirerek, "Türkiyeye olan ilgide inanılmaz artış gözleniyor. 2009 yılında bu rakamlar 30 bin dolayında iken bu yıl 200 bin dolaylarına yükselmesi bizi çok mutlu ediyor. Riyad büyükelçiliğimiz ve personelimiz olarak bizler de ülkemize olan bu ilgiyi arttırmanın yolları üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.
     Fuara dünyanın bir çok ülkesinden gelen turizm şirketleri de ülkelerine zengin Suudi Arabistan vatandaşlarını çekebilmek için yoğun bir çaba harcıyor.
     Türkiyenin yeşilliği bol Karadeniz ve Marmara bölgeleri ile bu bölgelerdeki şehirler Suudi Arabistanlı turistlerin ilgisini çekiyor.
    
     Muhabir: İrfan Sapmaz / Fatih Okumuş
     Yayıncı: Ekrem Kaftan
<< Önceki Haber Riyadda turizm fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER