Rizede destek programları konferansı düzenlendi

Rizede destek programları konferansı düzenlendi


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Rize Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Destek Programları Konferansı düzenlendi.
     İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK uzmanları, katılımcıları bireysel girişimcilik ve proje destekleri konusunda bilgilendirdi.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Erhan Kavaz, yaptığı konuşmada, organizasyonun, Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) kültürünün paydaşı olan üniversitelerin ve sanayi kuruluşlarının etkin ve verimli bir şekilde ortak çalışmalarını temin etmek, bu ortaklığı da her alanda desteklemek için gerçekleştirildiğini söyledi.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli ise 2010 yılından bu yana üniversitelerinde bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında çok çeşitli faaliyetler düzenlendiğini ifade etti.
     Türkiyede ilk kez Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Koordinatörlüğü kurulduğunu belirten Midilli, şunları söyledi:
     Bu birimin tam anlamıyla oluşturulması için sanayi, üniversite ve toplumdan oluşan üç önemli ayağın bir araya gelmesi gerekir. Bilimsel çalışmalar ve projelerin fedakarlık, sabır, ayrıcalık gerektiriyor. Ülkemizin teknolojik anlamda kalkınmasına katkıda bulunmak için üniversite olarak bizim üzerimize düşen en önemli görev, Ar-Geye ve inovasyona destek olmak ve daima içinde bulunmaktır. Bilgi üretip sanayiye bu bilgiyi aktarmak ve ürüne dönüşmesini sağlamalıyız.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede destek programları konferansı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER