Rizede diksiyon kursu açıldı

Rizede diksiyon kursu açıldı


RİZE (A.A) - Güneysu Halk Eğitim Müdürlüğünce güzel konuşma ve diksiyon kursu açıldı.
     Türk Hava Yolları (THY) Yönetim ve Kişisel Gelişim Eğitmeni Ayşe Yanık tarafından verilen kursa 20 öğrenci katılıyor. İki ay sürecek kursta, kursiyerlere konuşma şekli, doğru ve etkili iletişim teknikleri anlatılacak.
     Yanık, yaptığı açıklamada, ilk olarak okuma alışkanlığını geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, Derslerimizde konuşmaya çok önem veriyoruz. Çünkü katılımcıların birçok hususta farkındalığının artmasını istiyorum. Birbirlerini dinlerken kullandıkları yanlış kelimeleri tespit edebilmeleri için çalışıyoruz. Kısa süre içerisinde farkındalıkları daha da artacak dedi.
     Derslerden arta kalan zamanlarda önceden belirledikleri kitapların okunması ve sonrasında da sınıf ortamında topluluk önünde sunumunun büyük önem arz ettiğini dile getiren Yanık, Bu şekilde hem kitap okuma alışkanlığı kazanıyor hem de topluluk önünde bildiğimiz bir konuda heyecanımızı kontrol altında tutarak beden dilimizi, ses tonumuzu, ifade etmek istediğimiz duygularımızı şekillendirmeyi öğreniyoruz diye konuştu.
     Kursun ilk olduğunu kaydeden Yanık, Kursumuza özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından arkadaşlarımız ve belli bir kariyer hedefi olan kursiyerlerimizin geldiklerini gözlemledim. İlk dönem kursumuz 80 saat sürecek. Eylül 2012 ayı itibariyle açılacak olan diksiyon kursları hatta beden dili ve empati iletişim kursları ile etkili ve güzel konuşmayı, çatışmasız iletişimi tabana yaymayı hedefliyoruz dedi.
    
     Muhabir : Mustafa Nezif Karslı
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede diksiyon kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER