Rizede toprak kayması

Rizede toprak kayması -Heyelan riski nedeniyle boşaltılan ev, istinat duvarı yapılırken meydana gelen heyelan sonucu kısmen toprak altında kaldı


RİZE (A.A) - Rizede, heyelan riski nedeniyle boşaltılan ev, istinat duvarı yapılırken meydana gelen heyelan sonucu kısmen toprak altında kaldı.
     Ekmekçiler Mahallesi Hemşin Sokakta geçen yıl, heyelan riski nedeniyle bazı evlerin tahliye edilmesinin ardından söz konusu alanda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce 3 metre yüksekliğinde ve 20 metre uzunluğunda bir istinat duvarı yapımına başlandı.
     Çalışmalar sırasında bir iş makinesi duvar yapılacak yerden toprak almaya başladı. Bu sırada söz konusu alandan meydana gelen heyelan sonucu Rasim Feyize ait ev kısmen toprak altında kaldı.
     Rasim Feyiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl yaşanan yağmurun ardından heyelan riskine karşı evlerini boşalttıklarını belirterek, İstinat duvarı yapılması sonrası evimize taşınmayı düşünüyorduk. Bu kez de böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. İki kez mağdur olduk. Afetten korunmaya çalışırken yeni bir afetle karşılaştık dedi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Seyfettin Yılmaz ise olayın istinat duvarı ihalesini alan firmanın çalışması sırasında yaşandığını belirterek, İstenmeyen bir durum yaşandı. Konuyu inceleyeceğiz. Ailenin mağdur olması söz konusu değil. Ev kullanılamayacak haldeyse kira yardımına devam edeceğiz. Afet konutu için gerekli girişimlerimizi yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rizede toprak kayması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER