Rizeye onkoloji hastanesi yapılıyor

Rizeye onkoloji hastanesi yapılıyor -Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Türüt: Onkoloji Hastanesini Mayıs ayında hizmete açmak istiyoruz


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, Onkoloji Hastanesinin Mayıs ayında hizmete açılması için çalıştıklarını söyledi.
     Türüt, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan hastanenin iç donanımına başlandığını belirterek, Hastane 7 yatak kapasiteli olacak. Kanser Tarama Ünitesi yanı sıra İyot Tedavi Ünitesi de olacak. 26 oda süit olarak hazırlanacak. Hastalar her türlü ihtiyacını burada karşılayabilecek dedi.
     Çok önemli cihaz alımları gerçekleştirdiklerini ifade eden Türüt, Kemoterapinin tamamen robotik cihazla yapılması için gerekli cihazları aldık. Kemoterapi tamamen robotik yapılabilecek. Ayrıca guatr kanseri tedavileri için artık il dışına gitmeye gerek kalmayacak. Kısa sürede donanımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Onkoloji Hastanesini Mayıs ayında hizmete açmak istiyoruz diye konuştu.
     Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 220 hekim ile çok önemli işler yaptığını dile getiren Türüt, 2012 yılında 822 bin 718 poliklinik, 145 bin 274 acil hasta muayene ettik. 36 bin 664 hastaya hizmet verirken, 995 A sınıfı olmak üzere, toplam 41 bin 488 ameliyat gerçekleştirdik. Rakamlara bakıldığında çok ciddi hizmetler yerine getirdik şeklinde konuştu.
     Türüt, hasta yoğunluğu nedeniyle yatak kapasitesinin yetersiz kaldığını, otopark sorununun trafiği ciddi şekilde aksattığını, bu eksikliklerin de giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rizeye onkoloji hastanesi yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER