Rize Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü

Rize Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Öner: Rizenin ihtiyaç duyduğu kan miktarını karşılayamıyoruz


RİZE (A.A) - Rize Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ali Öner, Rizenin ihtiyaç duyduğu kan miktarını karşılayamadıklarını söyledi.
     Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan merkezi olarak kan bağışında süreklilik sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
     İl genelinde 2011 yılında 6 bin 500 ünite kan bağışı yapıldığını ifade eden Öner, Kentte ihtiyaç duyulan kan miktarı her geçen gün artıyor. Her yıl topladığımız kan miktarını artırmamıza rağmen yine de yeterli olmuyor. Rizenin ihtiyaç duyduğu yıllık kan miktarı 12-13 bin ünite. Bu miktarı karşılayamıyoruz. Bu nedenle kan merkezimizin dışında gezici kan bağış otobüsümüz ile farklı yerlere gidip bağış topluyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile geçen yılın ilk dokuz ayında 6 bin 300 ünite kan topladık. Yıl sonunda bu sayının 8 bin olacağını tahmin ediyoruz dedi.
     Kan bağışı konusunda toplumda bilinç düzeyinin artırılması ve kan verme alışkanlığının pekişmesi gerektiğini kaydeden Öner, 18-65 yaş arasındaki sağlıklı her bireyin belirli zaman aralıklarında kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Kanın bir gün kendimize de lazım olabileceği bilinciyle hareket etmemiz lazım. Çünkü kan bağışı, belirli kişilerin vermesiyle üstesinden gelinebilecek bir hizmet değil. Rizede yaklaşık 2 bin 500 kişi düzenli aralıklarla kan veriyor. Bu sayıyı 6-7 bin seviyelerine çekmemiz lazım. Ancak o zaman ihtiyaca cevap verebiliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rize Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER