Rize Valisi Çakır, AAnın Yılın Fotoğrafları

Rize Valisi Çakır, AAnın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı.
     Çakır, AA foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan ve 36 kareden oluşan Yılın Fotoğrafları galerisini inceledi.
     Oylamaya katılarak galerideki Rohingya Müslümanlarının yaşam mücadelesi, Ara Güler-Recep Tayyip Erdoğan, Kutsal topraklarda bayram coşkusu, Erçek Gölünde flamingoların görsel şöleni başlıklı fotoğrafları beğenen Vali Çakır, başarı dileklerinde bulundu.
     Vali Çakır, Anadolu Ajansının Cumhuriyetin kurulduğu ilk günden beri değerinin ve derinliğinin farkında olduklarını söyledi.
     Anadolu Ajansının binlerce güzel fotoğrafı olduğunu ifade eden Vali Çakır, Halkla beraber uyguladıkları ödül anlayışını canı yürekten kutluyorum. Bu fotoğraflara baktığımız zaman bir çoğunda hüznün olduğunu görüyoruz. 2013 yılında temennimiz umarım insanlık, insani değerin farkına varıp kısır bir anlayıştan çıkar, daha evrensel değerler etrafında buluşur diye konuştu.
     Dünya kamuoyunun gündemindeki Arakan, Suriye, Gazzenin yanı sıra Akçakaleye düşen top mermisi, Hatay ile Suriye arasında kalan Suriyelilerin dramı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun hayatını yeni kaybeden Filistinli için ağlaması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın fotoğraf sanatçısı Ara Gülerin fotoğrafını çekmesi gibi Türkiye gündemini de etkileyen fotoğraflar, oylamaya sunulanlar arasında bulunuyor.
     Türkiyeden 23, yurt dışından 13 olmak üzere 36 karenin yer aldığı Yılın Fotoğrafları oylaması, http: //yilinfotografi.aa.com.tr üzerinden yapılıyor.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize Valisi Çakır, AAnın Yılın Fotoğrafları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER