Romanyadaki Kırım Türklerinden

Romanyadaki Kırım Türklerinden Tepebaşı Belediyesine ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin davetlisi olarak kente gelen ve Romanyada yaşayan Kırım Türklerinden bir grup, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçı makamında ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ataç, Romanyada milletvekili olan Ahmet Varol, Ahmet Alaattin, Celil Ersöz ile beraberindeki heyeti ve Eskişehir Kırım Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mesut Örü kabul etti.
     Görüşmede, Romanyanın Köstence kentiyle kardeş şehir ilişkisi başlatılması konusunda önemli adımlar atıldığı belirtildi.
     Ataç, Türkçe konuşan heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Onlarla ana dilde anlaşmamız çok güzel. Büyük ihtimalle Köstence ile kardeş şehir olacağız. Bu görüşmeden olumlu sonuçlar elde ettik. İlerleyen süreçte biz de onları ziyaret edeceğiz. Bu görüşmeler, tarihsel bağı olan iki halkı bir araya getiren köprüleri kuracaktır dedi.
     Ersöz de Ataçın davetinden memnun olduklarını anlatarak, Bizde olduğu gibi sizde de güç, yerel yönetimlerden geçiyor. Güç, demokratik olarak seçilenden başlıyor. Tarihimizden gelen bu kültürel dostluğu daha güçlendirmek için birlikte çalışacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Romanyadaki Kırım Türklerinden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER