Ruhsatsız kömür ocakları sorunu, masaya yatırıldı

Ruhsatsız kömür ocakları sorunu, masaya yatırıldı -Zonguldakta bir araya gelen kömür ocakları sahipleri, ve yerel yöneticiler, ruhsatsız kömür ocakları sorununa ilişkin rapor hazırlama kararı aldı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta ruhsatsız kömür ocakları sorununu konuşmak üzere bir araya gelen işletme sahipleri ve yerel yöneticiler, kentteki kömür ocakları sorununa ilişkin rapor hazırlama kararı aldı.
     Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) bir otelde düzenlenen toplantıda, söz alan madenciler, yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, ruhsatsız kömür ocaklarının yasal statüye kavuşturulması konusunda destek istedi.
     Toplantıda söz alan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, bölgede büyük bir dramın yaşandığını savunarak, Bu ocaklar 40 yıldır işletiliyor. Buraları işletenler öyle sanıldığı gibi büyük paralar da kazanmıyorlar. Ekmeklerini ancak çıkarıyorlar dedi.
     Gelik Belde Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım da ruhsatsız kömür ocağı işletenlerin hırsızlıktan yargılandığı belirterek, kentin yüzde 85inin maden ocakları nedeniyle tapusuz olduğunu söyledi.
     Yıldırım, ruhsatsız ocakların faaliyetlerinin durdurulmasıyla vatandaşın ekonomik sıkıntıya girdiğini ifade ederek, sorunun çözülmesi için söz konusu ocaklarda çalışanlara kamuda iş önceliği verilmesi ve sicil affı getirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Toplantıda söz alan 3 çocuk annesi Yeter Görmüş de eşi Murat Görmüşün 1979da ruhsatsız kömür taşıdığı gerekçesiyle öldürüldüğünü iddia ederek, eşinin ölümünden sonra 50 kilogramlık kömür çuvallarını sırtında taşıyarak çocuklarına baktığını anlattı.
     Ruhsatsız kömür ocağı işlettiğini söyleyen Ramazan Çelikel ise polisle karşı karşıya gelmek istemediklerini anlatarak, sorunlarının çözülmesini istedi.
     Diğer işletmeciler de ruhsatsız kömür ocaklarının kapatılması ve ceza uygulanmasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.
     Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir de oda olarak sosyal bir sıkıntı olan ruhsatsız kömür ocağı meselesine çözüm bulunması için çalıştıklarını vurgulayarak, toplantıdaki talepleri ve çözüm önerilerini rapor haline getirerek ilgililere ulaştıracaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ruhsatsız kömür ocakları sorunu, masaya yatırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER