Rus ve Sırp iş adamları Bursada

Rus ve Sırp iş adamları Bursada -BUGİAD Başkanı Er: Dünyada ekonomik gelişmeler hızla değişim gösterirken bizler için artık sektörel zirveler, fuarlar ve güçlü sivil toplum kuruluşlarımız ile daha güçlü olma zamanı gelmiştir


BURSA (A.A) - Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 toplantısı kapsamında Türkiyeye gelen Sırp ve Rus iş adamlarından oluşan heyet, Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) üyeleriyle ikili görüşmeler yaptı.
     BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, BUGİADın ev sahipliğinde Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Rusya ve Sırbistanlı iş adamları ile gerçekleştirdikleri ikili iş görüşmelerinin hayırlara vesile olmasını diledi.
     İstanbulda çatı kuruluşları olan TUSKON tarafından düzenlenen programın açılışına Bursadan geniş bir heyetle katıldıklarını anımsatan Er, Program çerçevesinde Türkiyeye gelen yabancı ülke heyetlerine ülkemizin sadece İstanbuldan ibaret olmadığını göstermek için birçok ilde organizasyonlar tertiplendi. Bugün de Rusya ve Sırbistandan ülkemize gelen iş adamlarımızı Bursada ağırlama fırsatı buluyoruz dedi.
     Bu görüşmeler sayesinde BUGİADın etkin ve güçlü yapısıyla üyelerinin ileri derecedeki müteşebbisliğine katkı sağlama arzusunda olduklarını ifade eden Er, Bu gibi görüşmeler, Bursa iş dünyasına farklı coğrafyalara açılma olanağı sağlıyor. Ticaret köprülerinin gerçekleştirilmesinde yurt dışında açılmış olan Türk okullarının ve Türk eğitim yatırımlarının da büyük katkısı var. Dünyada ekonomik gelişmeler hızla değişim gösterirken bizler için artık sektörel zirveler, fuarlar ve güçlü sivil toplum kuruluşlarımız ile daha güçlü olma zamanı gelmiştir diye konuştu.
     Sırbistan Uluslararası Ticaret Birliği (SİTA) Dernek Başkanı Ömer Şimşek de bu görüşmelerin ikili ilişkilerin gelişmesine vesile olması dileğinde bulundu. Şimşek, İnşallah bu sene daha başarılı ticari adımlar atarız. Bu ticari başlangıcın iki toplumun daha sağlıklı bir ilişki geliştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum dedi.
     İkili görüşmelerin ardından konuk heyet temsilcilerine plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Rus ve Sırp iş adamları Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER