Rusya Pazarı Değerledirme Toplantısı

Rusya Pazarı Değerledirme Toplantısı -Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan: -Ülke dışında harcadığı para ile dünyada 7nci sırada olan Rusya, dikkat edilmesi gereken bir ülkedir


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Ülke dışında harcadığı para ile dünyada 7nci sırada olan Rusya, dikkat edilmesi gereken bir ülkedir dedi.
     Özaslan, Laradaki bir otelde düzenlenen Rusya Pazarı Değerlendirme Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyeye 10 yıl önce Rusyadan gelen turistlerin sayısının bir milyonun altında olmasına rağmen, geçen yıl bu sayısının 3,5 milyonu aştığını söyledi.
     Rusyanın Türkiye için iyi bir pazar olduğunu vurgulayan Özaslan, pazarı daha iyi kullanabilmek adına zaman zaman sektörle istişare toplantılarını yaptığını, bu toplantının da onlardan biri olduğunu kaydetti.
     Rusyanın son yıllarda istikrarlı gelişiminin iki ülke arasındaki ilişkilere de yansıdığını anlatan Özaslan, Rusya ile turizm, sektörel ve resmi ilişki açısından en yoğun ilişkilerin bu sene yaşandığını ifade etti.
     Bu tür toplantıları Rusyada da düzenlediklerini dile getiren Özslan Rusyadan gelen 3,5 milyon ziyaretçi sayısı nedeniyle beklentiler değişiyor. Karşılaşılan aksaklıklar da samimi bir ortamda gideriliyor diye konuştu.
     Özaslan, Rus vatandaşlarının yabancı ülkelerde harcadıkları paranın 32 milyar dolara yaklaştığına işaret ederek, Ülke dışında harcadığı para ile dünyada 7nci sırada olan Rusya, dikkat edilmesi gereken bir ülkedir. Rusyanın Türkiyede bıraktığı para ise 900 milyon dolar civarındadır diye konuştu.
     Bakanlık ve sektör temsilcileriyle 2012in bir analizini yapacaklarını bildiren Özaslan, Rus turist sayısında 2012in ilk 5 ayında geçen yıla göre bir azalma, 2010 yılına göre ise bir artış yaşandı. 2013 için neler yapılır, onu konuşacağız dedi.
     Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır ile Rusyadan Türkiyeye turist getiren tur operatörlerinin katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Rusya Pazarı Değerledirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER