Ş.Ü Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz:

Ş.Ü Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz: 800 günde kampüsümüzü anahtar teslimi alacağız


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, 800 günde kampüsümüzü anahtar teslimi alacağız dedi.
     Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince Şehr-i Nuh Otelde 1. Üniversite-Sanayi İşbirliği Zirvesi konulu panel düzenlendi.
     Panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, yaklaşık 2 hafta önce üniversiteleri bünyesinde Ziraat Fakültesinin kurulmasına ilişkin kararın YÖK tarafından kabul edildiğini belirterek, gelecek yıl da sağlık bilimleri fakültesinin kurulması için çaba göstereceklerini söyledi.
     İdil ilçesinde 7 bölümden oluşan bir yüksek okulun kurulması için çalışma yürüttüklerini bildiren Rektör Akmaz, şöyle konuştu:
     Kampüsün ihalesi 20 Mart 2013 günü yapılacak. 102 bin metrekare büyüklüğündeki kampüs 17 binadan oluşacak. 800 günde kampüsümüzü anahtar teslimi alacağız. Kampüste 39 dönümlük yerimizi Kredi ve Yurtlar Kurumuna verdik. Nisan veya mayıs ayları içerisinde 500 kişilik lüks düzeyde bir yurt yapımını başlanılacak. Üniversitemizdeki hoca sayısı 220ye ulaştı.
     Üniversitemizde 2 bin 550 öğrencimiz var, bu öğrencilerimizin yüzde 42si Şırnaklı. Bu gurur verici bir rakamdır. Bence Şırnakta üniversite olmasaydı bu rakama ulaşamazdık. Bir diğer sevindirici nokta ise yüzde 42nin yüzde 62 sini ise kız öğrencilerimizden oluşuyor. Üniversitemiz bütün kurumlara, bütün siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine eşit uzaklıktadır. Üniversitemizde özerk bilginin en üst düzeyde tartışıldığı bir kurum olma yolunda kararlıyız. Bu karalılıkta halkımızdan da destek bekliyoruz. Herkes kendi sosyal görüşünü, kendi siyasal görüşünü onurla taşıyabilir. Buna başka birinin ters bakması asla düşünülemez. Önemli olan buraya geldiğimizde manevi olarak taşıdığımız farklı görüşlerimizi portmantoya bırakalım. Burada ülkemiz için, bölgemiz için, şehrimiz için, gençlerimiz için neler yapabiliriz, bunları tartışalım ve bunları karara bağlayalım.
    
     Muhabir :Cafer Balık-Şaban Yılmaz/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Ş.Ü Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER