Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç: Filistin bütün İslam dünyası için bir namus meselesidir. Filistindeki mesele yani oradaki İslam dünyasının durumu neyse, bütün Müslümanların durumu da aynı noktadadır (F


ERZURUM (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Filistinin bütün İslam dünyası için bir namus meselesi olduğunu belirterek, Filistindeki mesele yani oradaki İslam dünyasının oradaki durumu neyse, bütün Müslümanların durumu da aynı noktadadır dedi.
     Tongüç, partisinin Erzurum İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İsrailin yaklaşık bir haftadır Filistinde Gazze bölgesinde katliama giriştiğini ve devlet terörü uygulayarak dünyanın gözlerinin içine baka baka 100den fazla Filistinlinin şehit olmasına, Hamaslı yöneticileri imha ediyoruz adı altında büyük bir devlet terörüne girdiğini söyledi.
     Bu katliamın ortadan kaldırılması hususunda harekete geçmesi beklenenlerin, ölen Filistin ve Müslüman olduğunda en ufak rahatsızlık dahi hissetmediklerini belirten Tongüç, Hatta işi daha da ileriye götürerek, ABD Başkanı Obamanın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının, Mısır Cumhurbaşkanının adını vererek, onlara da söyledim. İsrail savunma hakkını kullanıyor diyerek, büyük bir hakareti yine İslam dünyasına yapmış bulunuyor diye konuştu.
     İsrailin Mısır ile samimi buldukları tepkilerini ortaya koyduğunu vurgulayan Tongüç, şunları kaydetti:
     Gerçek anlamda, İsrailin anladığı dilden konuşma hususunda bir adım atılamamaktadır. Yani İsrail müeyyiden anlayan bir ülkedir. Bugüne kadar Birleşmiş Milletler, 100ün üzerinde alınmış olan kararın hiçbirisine uymadığı gibi hiçbir kurumu da bu konuda tanımadığını ortaya koymuştur. Demek ki bu aşamadan sonra İsraile telkinde bulunmanın hiçbir şey ifade etmediğinin bilinmesi gerekiyor.
     Tongüç, şöyle devam etti:
     Filistin bütün İslam dünyası için bir namus meselesidir. Filistindeki mesele yani oradaki İslam dünyasının oradaki durumu neyse, bütün Müslümanların durumu da aynı noktadadır. Yani Filistini İslam dünyasından uzak tutmak mümkün değildir. Bundan dolayı biran evvel ülkemizin öncülüğünde kurulmuş olan D-8ler harekete geçirilerek, İsrail neyden anlıyorsa onun dilinden konuşarak, bu konuya müdahale etmelidir. Birleşmiş Milletlerde eğer bir çare yoksa, İslam Birleşmiş Milletleri hususunda adımlar hızlandırılmalı ve bu yönde bu konuya duyarlı İslam ülkeleriyle birlikte toplantılar yapılarak, Filistinlilerin muhafaza edilmesi sağlanmalıdır. Çünkü İsrailin hedefi bellidir.
     İsrailin bir terör devleti, İslam dünyasının bağrında bir hançer vazifesi yaptığını ifade eden Tongüç, Bu batılılar ve ABDliler eğer bu İsraili çok seviyorlarsa, Kanada ve Avustralya bozkırlarında çok boş araziler var. Oraya götürsünler, oraya yerleştirsinler, oralarda bozkırlarda, geniş alanlarda, dağlarda, tepelerde, İsraillilere baksınlar, ömür boyu orada huzurlu hayat yaşatsınlar dedi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER