Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Suriye üzerinden, iki büyük İslam ülkesi Türkiye ve İran karşı karşıya getirilmek isteniyor


GAZİANTEP (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye üzerinden, iki büyük İslam ülkesi Türkiye ve İran karşı karşıya getirilmek isteniyor dedi.
     Kamalak, Saadet Partisi İl Başkanlığının düzenlediği iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, hükümetin Türk dış politikasını yanlış bulduğunu söyledi.
     Avrupa Birliğini Haçlı Birliği olarak tanımlayan ve Türkiyeye İslam Birliğini öneren Kamalak, şöyle konuştu:
     Suriyede 20 bin küsür insan can verdi ve bunların hiç birinin burnu bile kanamadan Suriye problemi halledilebilirdi. Tıpkı milli görüş partilerinin Fasta bir tek insanın burnunu kanatmadan demokrasiye geçtikleri gibi. Arap Baharının yaşandığı Tunusta oradaki milli görüş partisinin hocamızın dışarıdaki öğrencileri tarafından kurulan Nahta Partisi mensuplarının meseleye el koyup kansız ve darbesiz bir biçimde demokrasiye geçtikleri gibi. Suriyede de aynı durum olabilirdi.
     Kamalak, iktidarın Suriye ile ilgili bağımlı bir dış politikanın ürünü olarak yaptığı hesabın yanlış çıktığını öne sürerek, baştan beri bu konuyla ilgili uyarılarda bulunduklarını ifade etti.
     Türkiyenin bir savaşa sürüklenmek istendiğini savunan Kamalak, Suriye üzerinden iki büyük İslam ülkesi Türkiye ve İran karşı karşıya getirilmek isteniyor. Türkiyenin bu oyuna gelmemesi gerekiyor diye konuştu.
     Kamalak, Türkiyenin hatta bütün dünyanın Türkiyenin Ortadoğuda Suriye üzerinden bir savaşa sokulmak istendiğinden hemfikir olduğunu ileri sürdü.
     Eğer Türkiye, savaşa sürüklenmek istenmiyorsa, Suriye sınırına yığdığımız askeri birlikler neyin nesi- diyen Kamalak, şöyle devam etti:
     Efendim, kuzey Suriyede Türkiye aleyhine bir takım oluşumlar meydana geliyor, ona müsaade etmeyiz diyorlar. Bundan 20 yıl kadar önce kuzey Irakta da benzeri oluşumlar meydana gelirken o zamanki yönetimler de kuzey Irakta Türkiyenin aleyhine oluşacak bir teşekküle imkan vermeyiz diyorlardı. Ama milli görüş yine haykırıyordu, çekiç gücü oraya getirmeyin diyordu, yanlış yapıyorsunuz diyordu.
     Türkiyenin de desteğiyle çekiç güç kuzey Iraka konuşlandırıldı. Ya sonra! Terör örgütü orada nema buldu, genişledi, kök saldı. Peki Türkiye müdahale edebiliyor mu- Büyük dostlarımızın izni olmadan yazık ki, müdahale etmesi mümkün değildi. Şimdi daha beter. Türkiyenin desteğiyle, yanlış politikasıyla kuzey Suriye oluşmuş durumdadır.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - İbrahim Halil Çekici / Sevil Çelik
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER