Saadet Partisi İl Başkanı Demir:

Saadet Partisi İl Başkanı Demir: Gümüşhane satın alma gücü paritesine göre kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 62. sıradadır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, Gümüşhanenin satın alma gücü paritesine göre kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 62. sırada olduğunu öne sürdü.
     Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhanenin diğer illere göre tercih edilebilir bir hale gelebilmesi için altyapısının düzeltilmesi ve kurumlarının gerçekçi çalışmalar yapması gerektiğini savundu.
     Bununla beraber mevcut sektörlerde çalışanların daha fazla gelir sağlamasının yollarının aranması gerektiğini ifade eden Demir, şöyle devam etti:
     İlimizdeki en önemli istihdam kaynağı olan tarımda çalışanların devletin verdiği desteklemelerden daha fazla pay almasını sağlamaya çalışmalıyız. Maalesef tarımsal destekler, Zigana Dağını bu tarafa geçmekte zorlanıyor. Sahildeki illere yapılan tarımsal desteklemeler ilimize de yapılacak olsaydı, çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını daha fazla alacak ve ekonomik ve sosyal yönden daha rahat yaşayacaklardı.
     Gümüşhanenin satın alma gücü paritesine göre kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 62. sırada olduğunu savunan Demir, şunları kaydetti:
     İlimizdeki mevcut ve yeni tesis edilecek sektörlerin oluşturulması ve geliştirilebilmesi için bir cazibenin olması gerekmektedir. Yani ilimiz yatırımcı ve çalışanlar açısında diğer illere göre cazip hale getirilmelidir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Saadet Partisi İl Başkanı Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER