Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Vurgun:

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Vurgun: -Terör sorunu ülkemizi öylesine meşgul ediyor ki var olan diğer sorunlarla yeteri kadar ilgilenilemiyor


KIRIKKALE (A.A) - Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, terör sorununun ülkeyi meşgul etmesi nedeniyle var olan diğer sorunlarla yeteri kadar ilgilenilmediğini söyledi.
     Vurgun, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, ülkemizdeki pek çok sorunun ekonomiyle yakından ilgili olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, ekonomik şartların iyileşmesi halinde terörün hız keseceğini, örgütün eleman bulmakta zorlanacağını söyleyenler bulunduğunu kaydetti.
     Her ay bazı resmi kurumlar ile işçi sendikaları konfederasyonları tarafından açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili rakamlar açıkladığını ifade eden Vurgun, şöyle konuştu:
     Türk-İş Mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 925 lira, yoksulluk sınırını da 3 bin 14 lira olarak belirlemiş ve ilan etmiş. Bu rakamları bazıları abartma bulabilir. Abartma kabul etsek bile bugün devletin tespit ve ilan ettiği asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını söylemek mümkün. Yoksulluk rakamı üzerinde durmak bile istemiyorum, Çünkü, açıklanan 3 bin 14 liralık yoksulluk sınırı rakamı dikkate alındığında insanımızın yüzde 80 hatta daha fazlasının yoksullar arasına girdiğini söylemek yanlış olmaz. Böyle olunca açıklanan asgari ücret rakamları ile ülkemiz gerçeğinin örtüşmediğini söylemek yanlış olmaz. Bunun yanında insanların asgari ücretin altında bir rakama razı olarak çalıştıkları söz konusu olduğuna göre ekonomimizde bir yanlışlık olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu yanlışlığın temelini uygulanan ekonomik sistemin zenginden yana işlemesi dar ve sabit gelirlilere sürekli olarak fedakarlık ve kemer sıkmak düşmesi oluşturuyor.
     Vurgun, Saadet Partisi iktidarında adil bir dünya kurulacağını ve herkesin hak ettiği miktarda kazanacağını, çalışana alın teri kurumadan hak ettiği ücret verileceğini ve rantiyecinin değil çalışanın kazanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Ahmet Yaman
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Vurgun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER