Safranboluda bağ, şenlikle bozulacak

Safranboluda bağ, şenlikle bozulacak -İlçede 1200 ton toplanması planlanan üzümlerinin bağ bozumu bu yıl da şenlikle yapılacak


KARABÜK (A.A) - Bağcılığın tarihi konakları kadar eski olduğu Karabükün Safranbolu ilçesinde, 1200 ton toplanması planlanan üzümlerin bağ bozumu bu yıl da şenlikle yapılacak.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin Ayvalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Safranboluda 1500 dekar bağ alanında üretim yapıldığını, Bağ Bozumu Şenliğinin düzenleneceği 18-19 Eylülde üzümlerin toplanmaya başlanacağını söyledi.
     Şenlik kapsamında en iyi üzüm ve üzüm güzeli gibi yarışmaların da düzenleneceğini anlatan Ayvalık, şunları kaydetti:
     İlçemizde yetiştirilen farklı üzüm çeşitleri arasında çavuş üzümü öne çıkmaktadır. Kendine has aroması, ince kabuğu ve çekirdek sayısı az olduğundan yenilmesi kolaydır. Çiftlik, aküzüm, hafızali ve danagöz gibi üzüm çeşitlerinin de ilçemizde yetiştiriciliği yapılıyor. Bu yıl 200 ton üzümün toplanmasını bekliyoruz. Bu ilçemizin ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır.
     Şenliğin, Konarı köyü ve Hıdırlık Seyir Terasında yapılacağını belirten Ayvalık, etkinliklere herkesin davetli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Safranboluda bağ, şenlikle bozulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER