Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -Alternatif tıp, bu ülkenin ve milletin sağlık hizmetinde olacaksa, mutlaka bilimsel altyapısının ve araştırmaların yapılması ve daha sonra milletimizin hizmetine girmesi gerekir (Fotoğraflı-Gö


KIRKLARELİ (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Alternatif tıp, bu ülkenin ve milletin sağlık hizmetinde olacaksa, mutlaka bilimsel altyapısının yapılması ve daha sonra milletimizin hizmetine girmesi gerekir dedi.
     Bakan Müezzinoğlu, Kırklarelide Royal Bilgiç Hotelin açılış törenine katıldı. Trakya bölgesine yatırımların devam ettiğini anlatan Müezzinoğlu, bu yatırımların artarak daha da iyi seviyelere yükseleceğini söyledi.
     Müezzinoğlu, açılışın ardından Babaeski Kaymakamlığını ziyaret etti. Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ile bir süre sohbet eden Müezzinoğlu, daha sonra yapımı devam eden Babaeski Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.
     Yetkililerle hastaneyi gezen Müezzinoğlu, geçmişe göre daha güzel ve hizmet kalitesi yüksek hastaneler yapıldığını belirtti.
     Bir gazetecinin, Alternatif tıpla ilgili Sağlık Bakanlığının bir çalışması olacak mı- sorusuna Müezzinoğlu, vatandaşları ilgilendiren her türlü sağlık konusuyla ilgili olarak bakanlığın gerekli değerlendirmeyi yaptığını söyledi.
     Tabii, alternatif tıbbı televizyonlardaki reklamlarla sağlıklı ve halkımıza yararlı bir noktaya taşıyabilmemiz mümkün değil diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     Alternatif tıp, bu ülkenin ve milletin sağlık hizmetinde olacaksa, mutlaka bilimsel altyapısının ve araştırmaların yapılması ve daha sonra milletimizin hizmetine girmesi gerekir. Tıbbın temel ilkesi vardır, önce zararlı olmamak. Dolayısıyla şimdi televizyon ekranlarında bilimsel olarak ne olduğunu bilmediğimiz bir hadiseyi desteklememiz söz konusu olamaz. Ama alternatif tıbbı bilimsel ölçekli değerlendirmelerden sonra, araştırmalar yaptıktan sonra ancak halkımızın hizmetine sunabiliriz.
     Bir başka gazetecinin, Türk iş adamlarına Yunanistanda bazı imkanlar sağlanmadığı için birçok sanayi bölgesi boş durumda. Bu konuyla ilgili bir çalışma var mı- sorusuna karşılık Müezzinoğlu, Yunanistanın ekonomik krizi atlatmasında bana göre Türkiyenin de, Türk ekonomisinin de, Türk halkının da Yunanistana ciddi katkıları olur. Biz Türkiye olarak onlara dostluk elimizi, katkı elimizi uzatıyoruz, uzatmaya da devam edeceğiz. Ama tabi ki Batı Trakyadaki soydaşlarımıza yapılacak yanlışlar olduğu zaman da duruşumuzu ve tavrımızı net olarak belirleriz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER