Sağlık personelinden kan bağışı

Sağlık personelinden kan bağışı


ARTVİN (A.A) - Artvin Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, Kızılaya kan bağışında bulundu.
     Sağlık Müdürlüğü bahçesinde Kızılay Kan Alma Birimince kurulan mobil kan aracında, Sağlık Müdürü Murat Küçükoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Hakan Hacısalihoğlu ile kurum çalışanları kan bağışında bulundu.
     Sağlık Müdürü Küçükoğlu, kan bağışında bulunmanın toplumun sosyal bir sorumluluğu olduğunu söyledi.
     Acil olarak kan bekleyen insanlara verebilecekleri en güzel armağanın kan olduğunu belirten Küçükoğlu, Kan vermek kendi sağlığımız için de büyük faydaları beraberinde getirmektedir. Bağış yapılan kanımızın yerine vücut yeni kan üretir ve genç hücrelerden dolaşıma karışan kan hücreleriyle daha sağlıklı yaşama şansına kavuşmuş oluruz dedi.
     Sağlıklı olan her kişinin üç ayda bir kan verebileceğini ifade eden Küçükoğlu, şunları kaydetti:
     Düzenli olarak kan bağışında bulunan kişilerin kalp krizi geçirme ihtimali yüzde 90 azalır, yüksek tansiyon ve kolesterolü olan kişiler için büyük bir rahatlama sağlayarak tedavilerine de yardımcı olur. Bağış yaptığımız kanımız kullanıldığında Kızılay tarafından bize mesaj gönderiliyor. Gelen mesaj bağışçının ayrı bir manevi duygu yaşamasına sebep oluyor, bu duyguyu yaşayan bağışçıların sayılarının artması ümidiyle ilgi gösteren müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyorum. Ülkemizde kan ihtiyacının karşılandığı en önemli yer olan Kızılayda acil durumlarda zaman zaman kan bulunamayabilir, toplum olarak kan bağışını alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Sağlık personelinden kan bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER