Sağlık

Sağlık-Sen Şube Başkanı Tekinden Çifteler Devlet Hastanesine ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, Çifteler Devlet Hastanesi Hastane Yöneticiliğine atanan Uzm. Dr. Kemal Balibaşayı İdari ve Mali İşler Müdürü Musa Ünal ile Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne atanan Safiye Eroğlunu makamlarında ziyaret etti.
     Tekin, burada yaptığı açıklamada, aynı görev ve sorumluluğa getirilen kişilerin, eşit ek ödeme alamamasına Sağlık-Sen olarak tepki gösterdiklerini kaydetti.
     Yönetimde profesyonellik isteniyorsa meslek kökeni ne olursa olsun hakkı hiçbir ayrıma gidilmeden teslim edilmesi gerektiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:
     Hastaların memnuniyeti kadar çalışanların da memnuniyeti olmalıdır. Sağlık Bakanlığı her platformda sağlık hizmetlerinin yeni dönemde sürdürülebilir bir finansal yönetim, hasta ve çalışan memnuniyeti üzerine inşa edileceğini bildirmiştir. Ancak ilgili yönergenin 8. maddesinde finansal yönetimin ve hasta memnuniyetinin takibini yapacak olan müdürlerin katsayılarına bakıldığında ve ek ödemeleri hesaplandığında ciddi kayıplarının olduğu görülmektedir. Müdürlerin iş yüklerinin artırılmasına karşın ek ödemelerinde yapılan eksiltme sonucu, müdür kadrolarında oluşturulan hüsran ve aldatılmışlık duygusuyla başarının sağlanamayacağı bir gerçektir. 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede eşit işe eşit ücret uygulamasının olmamasını eleştiriyorken, oradaki adaletsizliğe dikkat çekerken, şimdi Maliye Bakanlığı gerekçe gösterilerek ek ödeme katsayılarının daha da düşürülerek bu adaletsizliğin daha da derinleştirilmesini Sağlık-Sen olarak uygun bulmadığımızın bilinmesini isterim.
     Uzm. Dr. Balibaşa da Sağlık-Senin çalışmalarını olumlu ve yerinde bulunduğunu anlatarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Ziyarete hastane temsilcileri Uğur Doğan ile Serpil Akdağ da eşlik etti.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER