Sağlık

Sağlık-Sen Üniversite Şubesi olağan genel kurulu -Cuma Kerkez, oy birliğiyle şube başkanlığına seçildi


GAZİANTEP (A.A) - Sağlık-Sen Üniversite Şubesinin birinci olağan genel kurul toplantısında, Cuma Kerkez oy birliğiyle şube başkanlığına seçildi.
     Şubeden yapılan açıklamaya göre, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Senin Türkiyede bir ilki gerçekleştirerek, Gaziantep Üniversitesi Şubesini kurup kentteki şube sayısını ikiye çıkardığı belirtildi.
     Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Divan Başkanlığını Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kayanın yaptığı genel kurulda, Türkiyede bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Genel kurulda konuşmaların ardından başkanlığa oy birliğiyle Cuma Kerkez seçildi. Kerkez, teşekkür konuşmasında, üniversite hastanelerinin sorunlarına dikkat çekti.
     Sağlığın kutsal, kutsal olduğu kadar da yorucu ve yıpratıcı bir alan olduğunu ifade eden Kerkez, şunları kaydetti:
     Ancak, üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere göre çok daha büyük sorunları bulunmaktadır. İşte bu sorunlara çözüm olabilmek için Türkiyede üniversite hastanesi şubesini ilk kez açarak bu alanda önemli bir başarıya imza atmış bulunuyoruz. Bizlere bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz sendikal mücadelede her zaman yanımızda olan çok değerli sağlık çalışanlarına ve sorunlarımıza duyarsız kalmayarak, katılımcı yönetim anlayışının gereği olarak her zaman sesimize kulak veren, önerilerimizi ve görüşlerimizi dikkate alan Gaziantep Üniversitesi Hastanesi yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Hep birlikte bir taraftan hastanemizde verilen sağlık hizmetinin kalitesini ve yaygınlığını arttırırken diğer taraftan da çalışanlarımızın özlük ve mali haklarının yükseltilmesi için çaba göstereceğiz.
     Cuma Kerkez başkanlığındaki Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi yönetim kurulunda, Mesut Rişvan, Cumali Aytekin, Suzan Telli, Fatih Bayseçkin, Metin Türkbeyler ve Müslüm Dağdeviren yer aldı.
     Genel kurul toplantısına, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mutlu Kaya ve Abdulaziz Aslan, Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Mithat Sevin, Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Üniversitesi yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER