Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu:

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -2012 yılının ilk dört ayında 37 milyon 500 bin TLlik kamulaştırma yaptık


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2012 yılının ilk dört ayında 37 milyon 500 bin TLlik kamulaştırma yaptıklarını bildirdi.
     Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2012 yılı için kamulaştırmaya 60 milyon TL bütçe ayırdıklarını ifade etti.
     Göreve geldikleri günden itibaren yüzde 80i çarpık yapılaşmanın olduğu ilçede bu yapılaşmayla mücadele ettiklerini vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Nuripazarbaşı, Yazıcık, Perilkaya-Serinevler ve Güzelvadi bölgeleri olmak üzere dört koldan kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. Nuripazarbaşı bölgemizde 1283 bağımsız bölümden oluşan 585 binayı kapsayan çalışmamızda 388 binanın kamulaştırması yapılmış ve 253 binanın yıkımları gerçekleştirilmiştir. Bu projemizde yıllardır araç ve yaya trafiğinin sıkıntılı olduğu Özdemirbey Caddesi altı şeritli yol yapılacak. Buradaki yıkımlarımızı yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bahar ayı ile birlikte modern binalar yapmaya başlayacağız.
     Yazıcık Mahallesindeki yıkım çalışması hakkında bilgi veren Tahmazoğlu, 156 binayı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmasında 103 binanın kamulaştırmasını yaptıklarını belirterek, 57 binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini ve kamulaştırma, yıkım çalışmalarının devam ettiğini aktardı.
     (ZER-SEÇ)
<< Önceki Haber Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER