Sahipsiz hayvanlar için bakımevi kurulacak

Sahipsiz hayvanlar için bakımevi kurulacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sahipsiz hayvanlar için 150 bin metrekarelik alana Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi kurulacak.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı açıklamada, Antalyaya kazandırılacak Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevinde toplam 11 bin metre kare kapalı alan bulunacağını belirtti. Bakımevinin, merkeze getirilen yaralı, hasta, sahipleri tarafından terk edilen ve sokak hayvanlarının yaşam alanı olacağını kaydeden Akaydın, hayvanlar için tıraş, banyo ve parazit banyosu yapıldıktan sonra hayvanların kayıt altına alınacağını bildirdi.
     Bakımevinin Türkiyenin ve Avrupanın en büyük hayvan bakımevi olacağını ifade eden Akaydın, açıklamasında şunları belirtti:
     Doğal ortamlarında yaşayamayacak durumda, engelli, yaşlı, kronik hastalıklı ve saldırgan hayvanlar, merkezde oluşturulacak doğal yaşam alanlarında yaşamlarını sürdürecekler. Sürekli olarak merkezde kalan hayvanlar ise her gün toplam 6 bin metre karelik serbest gezinti alanlarında dolaşabilecekler. Bakımevi ortalama 2 bin 423 köpek ve 816 kedi kapasiteli olacak. Öte yandan olası bir kuduz salgınına karşı ise 966 köpek kapasiteli tecrit alanı da bulunacak.
     Proje hayata geçtiğinde, tam donanımlı bir hayvan ambulansının da bulunacağını kaydeden Akaydın, sokakta yaşayan hasta ve sahipsiz hayvanlara anında müdahale edebileceğini, ambulansın Alo 153e gelen ihbarlar doğrultusunda 24 saat ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Sahipsiz hayvanlar için bakımevi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER