Sahura güreş havaları çalarak kaldırıyorlar

Sahura güreş havaları çalarak kaldırıyorlar -Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde güreşçilere eşlik eden davulcular, vatandaşları sahura güreş havalarıyla kaldırıyor


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde güreşçilere eşlik eden davulcular, vatandaşları sahura güreş havalarıyla kaldırıyor.
     Kentin 24 mahallesinde görev yapan ramazan davulcularının çoğu, yağlı güreşlerde pehlivanları coşturmakla görevli Kırkpınar davulcularından oluşuyor.
     Edirnede davulcular, Besmeleyle çıktım yola, selam verdim sağa sola, a benim ağalarım, ramazanınız mübarek ola diye bilindik ramazan manileriyle yola düşse de bu manilere güreş havaları eşlik ediyor.
     Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin müzisyenlerinden Hayrettin Zurnacı, Kırkpınarda 3 gün boyunca pehlivanların performanslarına göre davula vuran 40 davulcudan biri.
     Zurnacı, güreşlerden sonra da vatandaşları sahura kaldırmak için yıllardır davul çalıyor.
     Kocasinan Mahallesinde görev yapan Zurnacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşından beri davulu omzundan indirmediğini söyledi.
     Müzisyenlik genlerinin dedelerine dayandığını ifade eden Zurnacı, şöyle konuştu:
     Soyadımıza bakarsanız müzisyenlik bizde bir meslek aslında, dededen toruna, babadan evlada geçen bir meslek. 20 yıla yakındır müzisyenlik yaparak para kazanıyorum. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri geçince ramazanda görev alıp evimize ekmek götürüyorum. Ramazanda görev yapmak yorucu olsa da zevk alıyorum. Türkiyede Kırkpınar güreş ezgilerini Tarihi Kırkpınar müzisyenleri haricinde çalabilen çıkmaz, biz de o ekolden yetiştik, o yüzden sahurda da güreşin başkenti Edirnede hünerlerimi gösteriyorum.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Sahura güreş havaları çalarak kaldırıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER