Said Nursinin mezarının Ispartada olduğu iddiası

Said Nursinin mezarının Ispartada olduğu iddiası -Isparta Valisi Oğuz: Ispartaya bu kadar önem ve değer veren, duygusal olarak yaklaşan, Ben tarihen ispat edemem ama Ispartalıyım diyen birinin kabrinin Ispartada bulunması sü


ISPARTA (A.A) - Isparta Valisi Memduh Oğuz, Said Nursinin mezarının Ispartada olduğuna yönelik iddialara ilişkin, Ispartaya bu kadar önem ve değer veren, duygusal olarak yaklaşan, Ben tarihen ispat edemem ama Ispartalıyım diyen birinin kabrinin Ispartada bulunması sürpriz olmaz dedi.
     Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Said Nursinin bir süre Ispartada yaşadığını ve en önemli eseri olan Risaeli Nurun büyük kısmını burada yazdığını kaydetti. Bu durumun Isparta için büyük hususiyet oluşturduğunu ifade eden Oğuz, bu eserlerin yazımının Nursinin aynı zamanda Ispartaya çok önem verdiğini gösterdiğini dile getirdi.
     Nursinin eserlerinde Ispartadan bahsettiğini ve Ben tarihen ispat edemem ama Ispartalıyım. Benim doğduğum Bitlisin Nurs kasabasının bağlı olduğu nahiyenin adı İsparittir. İsparitin Isparta ile alakalı olduğu düşünüyorum yazdığını belirten Oğuz, Nursi, Isparta ile ilgili çok güzel sözler söylüyor. Ispartayı sevmiş, Ispartanın yamaçlarında, dağlarında şehirlerinde, yollarında ciddi hatırası bulunan, gönülden Ispartaya çok bağlı Bediüzzaman Said Nursinin mezarının Ispartada olması, arzusuna uygun düşer gibi görünüyor diye konuştu.
     Nursinin Çokları benim kabrimi bilmeyecektir şeklinde bir sözü bulunduğuna dikkati çeken Oğuz, Şanlıurfada on binlerce kişinin katıldığı bir törenle defnedilmesinin ardından Nursinin mezarının şu anda meçhul olmasının Nursinin sözünü ispatlar nitelikte olduğunu kaydetti.
     Nursinin kabrinin Ispartada bulunduğu yönünde iddialar bulunduğunu vurgulayan Oğuz, Ispartaya bu kadar önem ve değer veren, duygusal olarak yaklaşan, Ben tarihen ispat edemem ama Ispartalıyım diyen birinin kabrinin Ispartada bulunması sürpriz olmaz. Öyle olması lazım gelir. Kendi arzusuna uygun olur dedi.
     Ispartanın bir bilim şehri olduğunu anlatan Oğuz, şöyle konuştu:
     Mekke, Medine, Kudüs müşerref, Isparta muvazzaf diyoruz. Isparta ilim şehri olması ile görevlidir. Said Nursinin yaklaşımı ile bakıldığında ilim şehri Isparta onun idealine, arzusuna ve temennilerine çok uygun gibi görünüyor ve ilim şehri Ispartayı büyük bir kitle halinde istiyoruz. Nursinin, Çokları benim kabrimi bilmeyecektir sözü ile ilim şehri Ispartayı bir araya getirecek olursak, sokaklarında binlerce alimlerin yürüdüğü, ilim talep eden öğrencilerin dolaştığı, ilim nefes alınıp, ilmin nefes verildiği Ispartada Nursinin mezarının aşikar olacağı bellidir.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Said Nursinin mezarının Ispartada olduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER