Sakaryada 3 yılda 2 bin ton

Sakaryada 3 yılda 2 bin ton tıbbi atık yok edildi -Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Çomoğlu: Büyükşehir Belediyesi olarak modern taşıma yöntemlerini kullandık ve 3 yılda 2 bin 200 ton tıbbi atığı bertaraf et


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak modern taşıma yöntemlerini kullandıklarını ve 3 yılda 2 bin 200 ton tıbbi atığı bertaraf ettiklerini söyledi.
     Çomoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tıbbi atıkların sağlık kuruluşlarından lisanslı araçlarla toplanıp Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisine getirildiğini kaydetti.
     Çevresel risk ve tehlikelerin önüne geçme noktasında ciddi tedbirler aldıklarını ve 24 saat denetim yaptıklarını belirten Çomoğlu, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisine getirilen atıklar 3.1 bar, 1450Cde basınçlı buhara maruz bırakılarak steril ediliyor. Steril edilen atıklar, parçalanarak hacmi küçültülüyor ve evsel çöp niteliği kazanıyor. Evsel çöğ niteliği kazanan tıbbi atılar, düzenli depolama sahasında bertaraf ediliyor diye konuştu.
     Çomoğlu, tıbbi atıkların kovalarla sağlık kuruluşlarından toplandığını ve barkot sistemi uygulandığı kaydederek, atıkların elektronik kantarda tartıldığı an ilgili hastane yetkililerinin ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bilgileri aynı anda görebildiğini ifade etti.
     2012 yılında 170 adet sağlık kuruluşundan tıbbi atık toplandığını vurgulayan Çomoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak modern taşıma yöntemlerini kullandık ve 3 yılda 2 bin 200 ton tıbbi atığı bertaraf ettik. Tıbbi atık tesisimizde 2012 yılında ise Bolu ve Düzceden toplanan 548,784 kg tıbbi atık bertaraf edilmiştir dedi.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakaryada 3 yılda 2 bin ton Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER