Sakaryada muhtaç aileler için konut satışı

Sakaryada muhtaç aileler için konut satışı yapılacak -TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca muhtaç aileler için 198 konutun satışı yapılacak


SAKARYA (A.A) - TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakaryada muhtaç aileler için 198 konut yapacak.
     Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, Korucuk Mahallesinde bulunan 198 konutun satışı kapsamında konutların 20 tanesi, yüzde 50den fazla engeli bulunan vatandaşlara satılacak.
     Diğer konutların satışı ise başvuru sayısına göre gerçekleştirilecek. Başvuru sayısının konut sayısını geçmesi halinde öncelikle engelli kurası adından da konut alma hakkı kurası çekilecek. Konutlar 35 bin 100 liradan satışa sunulacak ve hak sahipleri aylık 130 lira taksit ödeyecek.
     Açıklamada, Konut sahibi olmak için aranan şartlar şöyle sıralandı:
     Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Başvuru tarihinde, 30 yaş ve üzerinde olmak ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmayacak. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekar kadınlarda ise yaş şartı 25 yaş ve üzeri. Adapazarı, Arifiye, Erenler ve Serdivan ilçelerinden birinde 3 yıldan beri ikamet ediyor olmak. Kendisine, eşine ve velayet altındaki çocuklar ile hanede yaşayan diğer bireylere ait tapuda kayıtlı konutu olmamak. Kişi başına düşen aylık geliri, asgari ücretin 3te 1inin altında olmak. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak.
     Başvurular 11 ve 22 Mart tarihleri arasında sadece internet üzerinden Sakarya Valiliğine yapılabilecek.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakaryada muhtaç aileler için konut satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER