Sakaryadaki cinayet davası

Sakaryadaki cinayet davası -Birlikte yaşadığı eniştesini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadının müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Karasu ilçesinde birlikte yaşadığı eniştesini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadının müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.
     Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Serkan Bolatı (27) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Emine A. (24), maktulün eşi Bingüzel Bolat (28) ve babası İlyas Bolat (59) ile sanığın avukatı katıldı.
     Duruşmada söz alan sanığın kız kardeşi Bingüzel Bolat, maktulle evli olduğunu, eşinin bir işte çalışmadığını ve sorumsuzca hareket ettiğini söyledi.
     Eşinin bankadan kredi çekmesi için baskı yaptığını, kabul etmediği için de bıçak çektiğini öne süren Bolat, Borçlarımız nedeniyle babamın evine sığındık. Eşim sabıkalıydı ve içkisi vardı. Sorumsuzlukları devam ettiğinde boşanacağımı söyledim, tartıştık. İki çocuğumuz var, çalışmıyorsun diyordum. Daha sonra evi terk etti ve beni tehdit etmeye başladı diye konuştu.
     Bolat, 3 gün sonra kız kardeşinin ortadan kaybolduğunu, 10 gün sonra da eşi tarafından kaçırıldığını öğrendiğini belirterek, Kız kardeşimle telefonla görüştüğümde ağlıyordu ve kendi isteğiyle gittiğini söyledi. 2 sene kadar birlikte yaşadılar. Çocukları olduğunu duydum. Ardından Karasudaki olayı duyduk. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum. Öldürme olayından birkaç gün önce eşimin kız kardeşimi dövdüğünü ve tehdit ettiğini duydum. Kız kardeşimden şikayetçi değilim ifadelerini kullandı.
    
     -Canımı kurtarmak için ne yaptığımı hatırlamıyorum-
    
     Sanık Emine A. ise birlikte yaşadığı Serkan Bolatın olaydan önce kendisine şiddet uyguladığını, küfür ederek bıçak çektiğini ve öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürdü.
     Maktulün bıçakla üzerine yürüdüğünü öne süren Emine A, Tartışmaya başladık, bana tekme tokat vurdu. Bıçağı sallamaya başlayınca bana zarar vereceğine emin olduğumda ayağa kalktım ve bıçağı elinden aldım. Nasıl aldığımı hatırlamıyorum. Bıçağı alırken elim kesildi. Bıçağı bırakmam için üzerime yürüdüğü sırada göğsünün soluna bıçakla vurduğumu ve yatağın üzerine düştüğümüzü hatırlıyorum. O elimden bıçağı almaya çalışıyordu, boğazımı sıkıyordu ben de bıçakladığımı hatırlıyorum. Canımı kurtarmak için ne yaptığımı hatırlamıyorum şeklinde konuştu.
     Baba İlyas Bolat ise oğlunun nasıl öldürüldüğünü bilmediğini ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını istedi.
     Cumhuriyet savcısı da suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve kaçma ihtimali nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.
     Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve Karasu ve Sultanbeyliye yazılan talimat cevaplarının beklenmesi için duruşmanın ertelenmesine karar verdi.
    
     -Olay-
    
     Karasu ilçesinde 24 Mayıs 2012de Emine A, birlikte yaşadığı eniştesi Serkan Bolatı bıçaklayarak öldürmüş, cumhuriyet savcısınca hazırlanan iddianamede sanık hakkında kasten öldürme iddiasıyla müebbet hapis istenmişti.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER