Sakaryadaki suç örgütü operasyonu

Sakaryadaki suç örgütü operasyonu -Orta hasarlı binalara hasarsızlık, kalitesiz betonlara uygunluk raporu verdikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan 11 şüpheliden 5i polise teslim oldu


SAKARYA (A.A) - Sakaryada suç örgütüne yönelik operasyonda mahkemece serbest bırakıldıktan sonra haklarında yakalama kararı çıkarılan 11 şüpheliden 5i polise teslim oldu.
     Rüşvet karşılığı orta hasarlı binalara hasarsızlık, kalitesiz betonlara uygunluk raporu verdikleri iddiasıyla yakalama kararı verilen 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri 3. Asliye Ceza Mahkemesince tutuklandı.
     Tutuklananlar arasında iş adamı E.T ve iki oğlu ile yapı denetim firması yetkililerinin bulunduğu, 6 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.
     Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 30 Nisanda düzenlenen operasyonda rüşvet karşılığı yapı denetimi yaptıkları, orta hasarlı binalara hasarsızlık ve kalitesiz betonlara uygunluk raporu verdikleri iddiasıyla aralarında Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) görevli iki öğretim üyesi, beton firması sahibi ve yapı denetim firmalarının yetkililerinin de bulunduğu 47 kişi gözaltına alınmış, nöbetçi mahkemeye sevk edilen 33 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
     Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine haklarında yakalama kararı verilen 24 şüpheliden 13ü geçen hafta polise teslim olmuş, 11 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER