Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi açıldı

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi açıldı -Rektör Prof. Dr. Elmas: Sakaryada gelecekte çok önemli izler bırakacak bir tıp fakültesi meydana getirmeyi hedefliyoruz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) bünyesinde kurulan Tıp Fakültesinin açılışı yapıldı.
     SAÜ Tıp Fakültesinin açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu hafta heyecan verici olayların gerçekleştiğini anlatarak, sahip oldukları öğrenci sayısının 65 bine ulaştığını ve yeni bir eğitim programını hayata geçirdiklerini aktardı.
     Hukuk ve Tıp fakültelerini hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını vurgulayan Elmas, açılışını gerçekleştirdikleri tıp fakültesinin üniversiteleri için bir dönüm noktası olduğunu aktardı.
     Elmas, tıp fakültesinin hem eğitim hem de sağlık sistemi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Gerek komşu üniversitelerimizin desteği, gerek Türkiyedeki diğer üniversitelerin desteği, bakanlığın ve YÖKün desteklerini arkamıza alarak Sakaryada gelecekte çok önemli izler bırakacak bir tıp fakültesi meydana getirmeyi el birliği ile hedefliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. O yüzden tüm adımlarımızı bu hedef doğrultusunda atacağız şeklinde konuştu.
    
     -Bugünlere gelebilmek için yoğun çaba harcadık-
    
     Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir de çok yoğun bir çalışmanın ardından fakülteyi açmayı başardıklarını söyledi.
     Bugünlere gelebilmek için yoğun bir şekilde çalıştık diyen Akdemir, Sizlerin katılımıyla güzel şeyler göreceğiz. İlk alınan öğrenciler ve asistanlar Kocaeli Üniversitesinde eğitim görenler, eğitim ve araştırmanın eğitimle yapılacağı aynı zamanda eğitim hastanesine başlandı diye konuştu.
     Fakültelerinin kaliteli bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Akdemir, tıp eğitiminin çok pahalı ve oldukça zor olduğunu belirterek, bunun hem ailelere hem devlete hem de bu eğitimi seçen genç bireylere ağır birer yük getirdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER