Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumunun ikincisi

Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumunun ikincisi düzenlendi


ANKARA (A.A) - Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünün düzenlediği Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumunun ikincisi düzenlendi.
     Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünün Haymana Belediyesinin katkılarıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumuna, Kaymakam Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Hacı Aysu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve Genç Bakış programının sunucusu Abbas Güçlü katıldı.
     Kaymakam Hüseyin Karameşe, sempozyumda, Haymananın etnik yapısı, tarihi, coğrafi yapısı ve konumu hakkında bilgi verdi. Karameşe, Haymananın tarıma dayalı bir ekonomiye ve değerli bir kaplıca suyuna sahip olduğunu belirterek, Sakarya Zaferinin en önemli sahnelerinin Haymanada yaşandığını ancak bu önemli tarihe şimdiye kadar Haymananın yeterince sahip çıkamadığını ifade etti.
     Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ise tarihini bilmeyenlerin geleceğini başkalarının şekillendireceğini belirterek, yakın tarihe bakıldığında Sakarya Zaferi ile Çaldağın, Mangaldağının akıllara geldiğini ve savaşın en kritik sahnelerinin burada cereyan ettiğini söyledi. İbiş, Haymananın Sakarya Zaferindeki yeri ve konumunun önemli olduğunu ifade ederek, Suyu sıcak, havası sert, insanı mert Haymana söylemini, bu yörenin insanları fazlasıyla hak etmektedir diye konuştu.
     Prof. Dr. Ömer Özkan ise Haymanalı olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, Sakarya Zaferinin en kritik sahnelerinin Haymana ve Polatlıda yaşandığını bir çok kişinin bilmediğinden yakındı. Özkan, Haymananın dünyada Fransadan sonra ikinci şifalı kaplıca suyuna sahip olmasına rağmen, tanıtım konusunda eksiklik yaşandığını belirtti.
     Yüz nakli ameliyatlarının başarılı bir şekilde devam ettiğini ve organ nakillerinin insan hayatı için önemli olduğunu vurgulayan Özkan, Bazen Allah insanlara bir lütuf veriyor. Tıbben ölmemize rağmen kalbimiz atabiliyor. Önceden ya da kısa zamanda bu organlarınızı bağışlayabiliyorsunuz. Biz buna hayat kurtarıcı organ nakilleri diyoruz. Bu bağlamda ülkemizdeki organ nakli bağışlarının artarak devam etmesini diliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yıldırım / Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sakarya Zaferi ve Haymana Sempozyumunun ikincisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER