Samsunda kültür sanat

Samsunda kültür sanat -Antalya DT, Othello adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak


SAMSUN (A.A) - Antalya Devlet Tiyatrosu (DT), Othello adlı oyunu Samsunlu izleyicilerin beğenisine sunacak.
     William Shakespearein yazdığı, Özdemir Nutkunun çevirdiği, Malcolm Keith Kayin yönettiği Othello oyununda Selim Bayraktar, Sertel Uğur, Ali Meriç, Orkun Yılmaz, Meltem Gülenç, Kader Gözpınar, Başak İşür, Bülent Ünsür, Ebru Tanrıver, Hüseyin Atav, Erol Karayılan, Yalçın Temmuz Yılmaz ve Toray Bostan rol alıyor.
     Venedikte yaşayan Mağripli zeki bir asker olan Othellonun, Desdemona adında olağanüstü güzelliğe sahip bir kadınla evlenmesi ve Kıbrısa, Osmanlı ile yapılacak savaşta görev almaya gitmesini anlatan oyun, 26-27 Martta Atatürk Kültür Merkezinde Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
    
     -Seslerle Anadolu ve La Boheme-
    
     Samsun Devlet Opera ve Balesi ise Seslerle Anadolu adlı müzikli gösteriyi sahneleyecek.
     Anadolu türkülerinin çok sesli müzikle sahneye taşındığı, orkestra ve danslar eşliğinde sahnelenecek Seslerle Anadolu, farklı yörelere ait türkülerden oluşan geniş bir repertuvara sahip. Gösteri bu akşam Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salonda izlenebilecek.
     La Boheme adlı opera ise 23 ve 25 Martta sanatseverlerle buluşacak. Orkestra şefliğini Tulio Gagliardo, M. Stefan Baisch ve Tolga Tavişin yaptığı gösteri, ressam Marcello ve şair Rodolfonun hayatını anlatıyor.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER