Samsundaki sel

Samsundaki sel -Su altında kalan eski sanayi sitesinde iş yerleri yeniden açıldı, TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında temizlik çalışmaları büyük ölçüde sona erdi -Vali Aksoy: Hasar görerek tehlike arz eden evlerin sahipler


SAMSUN (A.A) - Yaşanan sel felaketinin ardından Samsunda yaşam normale dönüyor.
     Kentteki sel felaketinde su altında kalan ve esnafın kepenk kapattığı eski sanayi sitesinde hafta sonu yapılan çalışmaların ardından iş yerleri yeniden açıldı. Sanayi esnafı, hafta sonu iş yerlerini açarak temizlik çalışmalarını bitirdi ve bugün hizmet vermeye başladı.
     TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında ise temizlik çalışmaları büyük ölçüde sona erdi. 5 kişinin yaşamını yitirdiği konutlarda yaşayanlar, evlerine dönerek günlük yaşantılarını sürdürüyor. Konutlarda yaşayanlara su ve yiyecek yardımı yapılıyor, ayrıca 112 Acil servis ekipleri konutlar bölgesinde hazır bekletiliyor.
    
     -Samsun Valisi Aksoy-
    
     Yapılan çalışmalara ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, dere yatağındaki evlerin boşaltılacağını belirterek, şöyle konuştu:
     Hasar görerek tehlike arz eden evlerin sahipleri, mülkiyeti belediyede olan sosyal konutlara taşınacak. Yetmezse başka konutlar kiralanacak ve kiralar valilik tarafından karşılanacak. Yapılan yardım 450 bin lira. Hasar tespit çalışmalarına göre yardımlar devam edecek. Evi hasar gören ancak kalacak yeri olmayan vatandaşlar için YURTKUR yurtları hazır hale getirildi.
     Aksoy, mağdur vatandaşların kaymakamlıklara müracaat ederek yurtlara yerleştirilmeyi talep edebileceklerini kaydetti.
    
     -Afetzedelerden 2 ay su parası alınmayacak-
    
     Bu arada, sel afetinden etkilenen bir alışveriş merkezinde, alınan ihbar üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN)) birimi tarafından metan gazı tespit çalışmaları yapıldı. Ekipler, alışveriş merkezinin otoparkında yaptıkları ölçümler sonucunda tehlike oluşturacak bir duruma rastlamadı.
     Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (SASKİ) selden zarar görenlerden 2 ay boyunca su kullanım bedeli almayacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER