20 Yaş Altı Erkek Hentbol Milli

20 Yaş Altı Erkek Hentbol Milli Takımı öğrencilerle buluştu -Hentbol Milli Takım Antrenörü Seymen: Almanya ya da İspanya liglerinde antrenörlük yapmak için biraz fazla çalışmamız gerektiğini düşünüyorum -Hentbol Federasyonu Tekni


ESKİŞEHİR (A.A) - 20 Yaş Altı Erkek Hentbol Milli Takım Antrenörü Serdar Seymen, Her hentbol antrenörü Avrupada, Almanya ya da İspanya liglerinde antrenörlük yapmak ister. Onun için bizim biraz fazla çalışmamız gerektiğini düşünüyorum dedi.
     Eskişehirde 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası maçlarına katılan milli takım oyuncuları ve antrenörleri ile Hentbol Federasyonu Teknik Eğitim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Çeliksoy, bir alışveriş merkezinde Tepebaşı Belediyesi Spor Okulları öğrencileriyle bir araya geldi.
     20 Yaş Altı Erkek Hentbol Milli Takım Antrenörü Serdar Seymen, bir öğrencinin En büyük hayaliniz nedir- şeklindeki sorusu üzerine, Bulunmak istediğimiz yer, elbette ki ülkenin en büyük takımı olan A Milli Takımında antrenör olmak. Her antrenör Avrupada, Almanya ya da İspanya liglerinde antrenörlük yapmak ister. Onun için bizim biraz fazla çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Türk antrenörler olarak fazla çalışıp, sizin gibi daha küçük yaştaki gençlerden daha yetenekli Türk sporcuları yetiştirmek lazım ki, hedeflediğimiz, istediğimiz yerlerde antrenör olabilelim diye konuştu.
     Hentbol Federasyonu Teknik Eğitim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Çeliksoy da, en büyük çılgınlığının hentbolla tanışmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Futbol varken, Türkiyede ayrı bir sektör, bacasız bir fabrika, her 100 çocuktan 90ı futbola yönelirken, bizler hentbola yönlendik. Hentbol sporuna gönül verdik. En önemli çılgınlıklardan bir tanesi bu. Pişman mısınız- derseniz, tam tersi kendimi ve kendi yeteneklerimi tanıma fırsatı verdiği için hentbola çok şeyler borçluyum. Bugün en sevdiğim, en değer verdiğim enstrümanlardan biri olan hentbol adına Türkiyede tüm motivasyonumu ve gayretimi göstererek elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Dolayısıyla bu bir çılgınlıksa, bu çılgınlığı seviyorum. Sizlerin de bu şekilde çılgınlıkların peşinde olmanızı, ileri ki dönemlerde sporu bir çıkış aracı olarak kullanmanızı önemle tavsiye ediyorum.
     Milli takım oyuncusu Can Sağbaş ise basketbolda Amerikan Ulusal Basketbol Liginin (NBA), hentbolda da, özellikle Almanyanın Hentbol Ligi Bundesliganın çok revaçta olan bir lig olduğunu ifade ederek, Öncelikle hedefim, ülke sınırları içinde tabii ki de şampiyonluğa, ilk üçe oynayan başarılı bir takımın kadrosunda yer almaktır. Onun dışında yurt dışında ülkemi güzel şekilde temsil etmek ve her hentbolcunun rüyası olan Bundesligada oynamayı ben çok isterim açıklamasını yaptı.
     Programın sonunda Hentbol Milli Takımı teknik heyet ve oyuncular, öğrencilere imza dağıttı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 20 Yaş Altı Erkek Hentbol Milli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER