Samsun Devlet Opera ve Balesi perdelerini

Samsun Devlet Opera ve Balesi perdelerini Madama Butterfly ile açacak


SAMSUN (A.A) - Samsun Devlet Opera ve Balesi perdelerini 1 Ekimde Madama Butterfly ile açacak.
     Volkan Kıranın müdür ve sanat yönetmenliğinde yeni sanat sezonuna başlayacak Samsun Devlet Opera ve Balesi, G. Puccininin ünlü eseri Madama Butterfly operasının prömiyeri için hazırlıklarını sürdürüyor.
     Aytaç Manizadenin sahneye koyduğu Madama Butterfly operasının prömiyeri için çalışmalarını tamamlamak üzere olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, 1 Ekimde perdelerini açmaya hazırlanıyor.
     Prömiyer için Aytaç Manizade rejisörlüğünde solistler ve koro sanatçıları provalarını sürdürürken, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası da Lorenzo Castriota Skanderbeg ve Tolga Tavişin şefliğinde çalışmalarına devam ediyor.
     Madama Butterflyın dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dedeye ait. Eserin koro şefliğini Mikhail Iskrov, ışık tasarımını O. Murat Yılmaz yapıyor.
     Japon geyşa Butterflyın Amerikan donanma subayı Pinkerton ile aşkını ele alan Madama Butterfly operasında görev alan Devlet Opera ve Balesi solist ve korist sanatçılarının yanı sıra Japon soprano Takako Okazaki Massaronun da Madama Butterfly rolü için İtalyadan geldiği belirtildi.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Samsun Devlet Opera ve Balesi perdelerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER