Samsun Valisi Aksoy:

Samsun Valisi Aksoy: -Ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır dedi.
     Aksoy, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Mesajında BM Genel Kurulunun 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul etmesiyle birlikte her yıl 10 Aralık tarihinde insan haklarını gününün kutlandığını belirten Aksoy şunları kaydetti:
     Çağdaş dünyanın bir üyesi olarak, ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bireylerin yasa önünde eşitliğine ve ayırımcılığa uğramamalarına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyetinin değiştirilemez niteliklerindendir. İnsan hakları, insan olmanın kazandırdığı haklardır. İnsan hakları, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler, cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, siyasal veya başka düşünceye dayanan herhangi bir ayrım gözetmeden sağlanmaktadır. Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan çeşitli nedenleri incelemek, araştırmak üzere, ilgili kurumlarca önemli çalışmalar yapılmaktadır. Tüm dünyada ve ülkemizde insan hakları ihlallerinin olmaması temennilerimle, kişi, kurum ve kuruluşların, birbirlerinin insan haklarına saygı göstereceğine inanarak, tüm vatandaşlarımızın İnsan Hakları Gününü kutlar, saygılar sunarım.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Samsun Valisi Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER