Sanayi üretimi verileri

Sanayi üretimi verileri -ANASİAD Genel Başkan Vekili Dağlıoğlu: İş dünyası olarak ekonomiden gelen olumlu haberler ile moral buluyoruz


BURSA (A.A) - Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkan Vekili Erol Dağlıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mayıs ayı sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin, İş dünyası olarak ekonomiden gelen olumlu haberler ile moral buluyoruz dedi.
     Dağlıoğlu, yazılı açıklamasında, ABdeki krize rağmen Türkiyede üretim ve ihracatın arttığını, böylece ekonomik büyümenin sürdüğünü belirtti.
     Sanayi üretim endeksi rakamlarında 30 aydır kesintisiz bir artış olduğuna işaret eden Dağlıoğlu, şunları kaydetti:
     Ekonomi yönetimi ABdeki krizi çok önceden öngörerek gerekli önlemleri aldı. Bu yıl AB ülkelerine yaptığımız ihracatımız azalmasına rağmen, bulunan yeni pazarlar ile ihracatımız, buna bağlı olarak da üretim artışımız devam ediyor. Nitekim büyümenin öncü göstergesi olan Sanayi Üretim Endeksi Rakamları Mayıs ayında piyasa beklentilerinin neredeyse iki katı çıktı. İş dünyası olarak ekonomiden gelen olumlu haberler ile moral buluyoruz. Türkiye ekonomisi istikrarlı şekilde büyümeyi sürdürüyor.
    
     -Piyasalara doping etkisi yapacak-
    
     İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl da AB ülkelerinin kriz ile boğuştuğu bir süreçte ekonomiden üst üste iyi haberler geldiğini belirtti.
     Anıl, Piyasa beklentileri yüzde 3,2yi işaret ederken, mayıs ayında sanayi üretim endeksinin yüzde 5,9 arttığı açıklandı. Bu piyasalara doping etkisi yapacaktır. Bu rakamlar yüzde 5 olarak açıklanan 2012 yılı büyüme hedefinin tutturulacağına işaret ediyor dedi.
     Tüm Ahşap Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu ise açıklanan rakamların piyasa beklentilerinin yaklaşık 2 katı çıktığını belirterek, Bu ekonomimizde güvenin, istikrarın sürdüğünü ve yıl sonu büyüme hedefine zorlanmadan ulaşılacağına işaret ediyor. Ayrıca oluşan olumlu hava ile Türkiyeye sıcak para girişi de olumlu yönde etkilenecektir. Rakamlara göre ekonomimiz iyi yolda görüşünü kaydetti.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Sanayi üretimi verileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER