Şanlıurfada husumetli aileler barıştırıldı

Şanlıurfada husumetli aileler barıştırıldı -Geçen ay, 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet sonlandırıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet sonlandırıldı.
     Akçakale ilçesine bağlı Kartepe köyünde, Aslaner ile Taşkın aileleri arasında çıkan silahlı kavga sonrasında, taraflar arasında husumet başladı.
     Kentteki kanaat önderlerinin çabaları sonucu barışmaya ikna edilen aileler, Kartepe köyünde düzenlenen barış yemeğinde bir araya getirildi. Dualar eşliğinde tokalaşıp, aralarındaki husumete son verdiklerini bildiren taraflar, daha sonra aynı sofrada yemek yedi.
     Barış yemeğine katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, yaptığı konuşmada, kan davalarının bölgenin kanayan yarası olduğunu söyledi.
     Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Özcan, Barışa katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Burada gördüm ki bölge insanı kan davalarına karşıdır. Bunu aralarındaki husumete son vererek göstermişlerdir diye konuştu.
     Barış yemeğine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile vatandaşlar katıldı.
     Akçakale ilçesinde 10 Şubat 2013te, komşu iki ailenin fertleri arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfada husumetli aileler barıştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER