Şanlıurfada okullarda süt dağıtımı başladı

Şanlıurfada okullarda süt dağıtımı başladı -Vali Güvenç: Süt, gelişim çağındaki çocuklar için önemli bir ihtiyaç maddesi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfadaki okullarda süt dağıtımına başlandı.
     Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü Programı, Ertuğrul Gazi İlkokulunda başladı.
     Süt dağıtımına katılan Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile İngilizce dersinin yapıldığı bir sınıfa girip, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.
     Güvenç, öğrencilerin yabancı dil konusunda eksiklikleri olduğunu belirterek, öğretmeni biraz daha gayret gösterilmesi gerektiği konusunda uyardı.
     Vali Güvenç, daha sonra sınıftaki çocuklara süt dağıttı.
     Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Celalettin Güvenç, öğrencilere haftada 3 gün süt dağıtılacağını belirtti.
     Bugün ilk sütlerin öğrencilere ulaştırıldığını aktaran Güvenç, Süt gelişim çağındaki çocuklar için önemli bir ihtiyaç maddesi. Bu uygulamaya aynı şekilde devam edeceğiz dedi.
     Program kapsamında Şanlıurfada bin 300 okulda eğitim gören 229 binin üzerindeki öğrenciye süt dağıtılacak. Süt hassasiyeti olanları belirleyen okul idarecileri bu öğrencilere süt vermeyecek.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfada okullarda süt dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER