Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -HRÜde fotoğraf sergisi açıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesinde (HRÜ) Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla fotoğraf sergisi açıldı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Osmanbey Yerleşkesindeki merkezi kafeteryada düzenlenen "Kutsal emanetler" konulu fotoğraf sergisi açıldı.
     Açılışa Vali Celalettin Güvenç , Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
     Hz. Muhammedin kullandığı eşyaların fotoğraflarının bulunduğu 70 eserden oluşan sergi, bir hafta açık kalacak.
    
     -Şanlıurfa Belediyesinin çalışmaları
    
     Şanlıurfa Belediyesi, Akçakale yolunu, Abide Kavşağı ve Mardin yoluna bağlayacak olan caddede çalışmaların sürdüğünü belirtti.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Atatürk Bulvarına alternatif olarak oluşturulan yolun kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmete açılacağını kaydetti.
     Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yeni açılan yolun hizmete girmesiyle kent trafiğinde rahatlama yaşanacağını ifade etti.
     Çalışmalar nedeniyle yıkılan 20 derslikli Merkez Ortaokuluna karşılık Belediye tarafından Eyyübiye Mahallesinde 32 derslikli bir okul yapıldığını hatırlatan Fakıbaba, şunları kaydetti:
     "Planımıza göre Atatürk Bulvarı, Balıklıgöle doğru tek yön olacak. Toplama merkezinden bu yöne gelen cadde ise Abide Kavşağına doğru tek yön olacak. TOKİnin kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği binaların kamulaştırılmasıyla birlikte bu yolun 35 metre olarak hizmete açılması hedefleniyor."
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER