Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -Kadın Sağlığı Eğitim programı


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfınca, (TAPV) sınırlı gelir ve eğitim düzeyine sahip kadınların ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltmesi amacıyla yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim programı (KSEP) kapsamında Şanlıurfada toplantı düzenlenecek.
     TAPVdan yapılan açıklamada, kadınların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla hayata geçirilen program aralarında İstanbul, İzmir ve Şanlıurfanın da bulunduğu 10 ilde uygulanıyor.
     Program çerçevesinde ülke genelinde yürütülen çalışmaların değerlendirileceği toplantı, 11 Haziran Pazartesi günü Şanlıurfada yapılacak.
    
     -Suruç Devlet Hastanesinde yenilikler
    
     Suruç Devlet Hastanesinde ilk kez laparoskopik yöntemle, kapalı rahim ve safra kesesi ameliyatı yapıldı.
     Hastane Başhekimi Dr. Adem Delice, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu yöntemin hastanede ilk kez uygulanmaya başladığını belirtti.
     Hastanenin hizmeti kalitesi yükseltmek amacıyla çaba harcadıklarını aktaran Delice, şunları kaydetti:
     Tüm dünyada laparoskopik ameliyatı cerrahi bilgili, deneyimli kadro ve modern ekipmanların sağlanmasıyla yapılabilmektedir. Biz bu koşulları idaresiyle, hekimiyle, personeliyle özverili ve fedakarca çalışarak hatta bazen sınırlarımızı zorlayarak elde etmeye çalıştık. Devlet hastanemizde genel cerrahi doktorlarımız kapalı cerrahi yöntemiyle safra kesesi ve apandisit ameliyatlarını yapmaya başlamıştır.
    
     -Bozovada, 2.8 büyüklüğünde deprem
    
     Bozovada, çok hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
     Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 12.23de merkez üssü Bozova olan 2.8 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.
     Deprem yerin 2 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Öztürk - Eşber Ayaydın / Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER