Şanlıurfa Belediyesinden cami temizliği

Şanlıurfa Belediyesinden cami temizliği


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğünce 120 caminin temizlik ve bakımı yapıldı.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, 20 Nisanda başlatılan çalışmalar kapsamında, kentteki 200 camiden 120sinde çalışmalar tamamlanırken, 80inde temizlik ve onarım faaliyetleri sürdürülüyor.
     Belediyenin camilerde başlattığı temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirtti.
     Temizliğin önemine değinen Tahiroğlu, şunları kaydetti:
     Temizlik bazen imanın yarısıdır bazen de neredeyse hepsidir. Çünkü temiz olmayan bir insan namaza giremez, namaz kılamaz. Temizliğe bu kadar değer veren dinimiz bir ayette şöyle diyor; Allah temizlenenleri sever. Şimdi camilerimiz sadece Müftülüğün değil sadece imamların değil. Hatta sadece namaz kılanların da değil camiler bütün müminlerindir. Allahın evidir. Buraların temiz olması için elbette ilk görev bizim görevlerimizdir.
     Belediye Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu da bu yıl camilerde kapsamlı bir temizlik çalışması yaptıklarını, bunun yanı sıra camilerde ufak tefek onarımları da gerçekleştirdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfa Belediyesinden cami temizliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER