Sapancada Orta Hasarlı Binalar Yıkılacak

Sapancada Orta Hasarlı Binalar Yıkılacak


SAKARYA (A.A) - Sapanca Belediyesi 1999 depreminden sonra hasar gören ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapıların yıkılacağını bildirdi.
     Sapanca Belediyesinden yapılan yazılı açılamada, bu zamana kadar onarım ve güçlendirme çalışması yapılmayan yapıların, riskli yapı grubuna girmesi nedeniyle Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün yazısına istinaden, 3194 sayılı İmar Kanununun 35. Maddesine göre işlem yapılması için belediye encümen kararı alındığı kaydedildi.
     Açıklamada, alınan karar doğrultusunda, belirli plan ve programa göre orta hasarlı binaların yıkımına başlandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Bugüne kadar belediye ekipleri 9 adet orta hasarlı binayı yıktı, 1 adet orta hasarlı bina, sahibi tarafından onarım ve güçlendirme çalışması yapıldı. 3 adet orta hasarlı binanın yıkımı ise bina sahiplerinin Sakarya Üniversitesine riskli yapı tespiti için başvuru yaptığından üniversite raporu beklenmektedir. 2 adet orta hasarlı bina tarihi yapı tescilli olduğundan dolayı Koruma Kurulunun kararına göre işlem yapılacak. Yapılan planlar doğrultusunda geriye kalan 2 adet orta hasarlı bina ise önümüzdeki günlerde yıkılacak.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sapancada Orta Hasarlı Binalar Yıkılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER