Sarayönünde koyun ve keçiler kayıt altına

Sarayönünde koyun ve keçiler kayıt altına alınıyor


KONYA (A.A) - Sarayönünde koyun ve keçileri kayıt altına almak için küpeleme uygulaması başlatıldı.
     Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Sabit Poçan, yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvanlardaki kulak küpelerin güncelleştirilmesiyle birlikte doğum, kesim ve kayıp bilgilerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izlenebileceğini söyledi.
     Kulak küpesi, belgesi olmayan hayvanların nakli, kesimi ve satışının yapılamayacağını ifade eden Poçan, uygulamayla birlikte hayvan kaçakçılığı için de önlem alınmış olacağını dile getirdi.
     Tüm hayvan hareketlerinin bilgisayar destekli veri tabanına işleneceğini belirten Poçan, yetiştiricilere hayvan hareketleri konusunda işletme defteri tutma zorunluluğunun getirildiğini bildirdi.
     Bünyesinde koyun ve keçi bulunduran işletmelerin tanımlanma ve tescil için ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini ifade eden Poçan, şunları kaydetti:
     Her işletmeye, il numarasını da kapsayan 14 haneli işletme numarası verilecek. Aynı küçükbaş hayvan yetiştiricisine ait birden fazla işletme bulunması durumunda, yetiştiricinin her bir işletmesi için ayrı bir özgün işletme tanımlama numarası tahsis edilecek. Kulak küpesi herhangi bir nedenle kaybolan küçükbaş hayvanlar için yeniden küpe alınacak. Yetiştiricilerin anaç koyun ve keçi desteğinden faydalanabilmeleri için güncelleştirme yapmaları gerekiyor. İşletme sahibinin güncel hayvan listesi ve başvuru dilekçesiyle 15 Ekime kadar, Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine şahsen teslim etmeleri gerekiyor.
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Sarayönünde koyun ve keçiler kayıt altına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER