Sarıkamışa Allahuekber Dağları Milli Parkı

Sarıkamışa Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezi yapılacak


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezi yapılacak.
     Sarıkamış Belediye Meclisinde yapılan toplantıda bütün parti üyelerinin ortak kararı ile Sarıkamış Belediyesine ait 18 bin metrekare alan, Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezi yapılmak üzere Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bedelsiz ve süresiz olarak tahsis edildi.
     Sarıkamış Belediye Başkan İlhan Özbilen, Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezi yapımı için arazi tahsisi yapılması konusunda belediye meclis üyelerinin ortak karar vermesinin birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu belirtti.
     Sarıkamışın Çanakkaleden sonra ikinci büyük şehitler diyarı olduğunu, artık Çanakkale Şehitleri gibi Sarıkamış Şehitlerinin de anılmaya başlandığını ifade eden Özbilen, şunları kaydetti:
     Bundan 98 yıl önce Allahuekber Dağlarında şehit olarak bugün hür yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimiz için artık son yıllarda devletimizin en üst düzeyinde katılımlarla anma etkinlikleri yapılmaya başlandı. Artık Sarıkamış Şehitleri, binlerce kişinin katılımıyla anılıyor. Tabi bununla beraber bölgemizde anıt, müze gibi bazı projelerin yapılması elzemdir. Başbakanımızın iki yıl önce verdiği talimatla Sarıkamış Şehitleri Anıt Projesi 100. yıl anma etkinliklerine yetişecek. Bugün karar alarak arazi tahsisi yaptığımız Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezi de bunlardan bir tanesi.
     Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş de Belediye Meclisinin tarihi bir karar aldığını söyledi.
     Sarıkamışın tarihiyle, turizmiyle ve doğasıyla ülkenin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Ermiş, Son yıllarda Sarıkamış, gerek inanç turizmi, gerekse kış turizmi açısından yapılan çalışmalarla önemli yol katetti. Ancak bunlar yeterli değil. Bundan sonra hayata geçecek projelerle bu bölge her açıdan kalkınacak ve birçok insan için ekmek kapıları açılacak diye konuştu.
     İstasyon Mahallesindeki 18 bin metrekare alan üzerinde yapılması planlanan Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezinde panaromik müze, Sarıkamış Harekatının canlandırıldığı similasyon merkezi gibi unsurların yer alacağı öğrenildi.
     Merkezin yapımına Mayıs ayında başlanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamışa Allahuekber Dağları Milli Parkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER